Covid-19 maatregelen

IJsplezier en coronamaatregelen

Onderstaand de ‘spelregels’ om met elkaar te kunnen genieten van de ijsbaan van de Hardinxveld-Giessendamse IJsclub:

Hoofdregel: kom met een goed humeur😊

Bijkomende regels:

-De ijsbaan is uitsluitend open voor leden; Lidmaatschapskaart tonen op verzoek van een medewerker (herkenbaar aan fluorescerend hesje).

Lid worden kan ter plaatse d.m.v. inschrijfformulier.

-De corona coördinator (een bestuurslid) kan de toegang weigeren als het maximum aantal personen bereikt is (375*) of als andere omstandigheden maken dat de coronamaatregelen niet (kunnen) worden opgevolgd.

-Houdt afstand bij het stallen van de fiets of kom lopend. De auto niet parkeren op het ijsclubterrein zodat er voldoende ruimte is voor de fietsen.

-Personen die de gezondheidscheck van de Rijksoverheid niet doorstaan kunnen helaas niet op de ijsbaan.

-Het betreden van het terrein van de Hardinxeld-Giessendamse IJsclub is op eigen risico. We gaan ervan uit dat kinderen toestemming hebben van ouders/verzorgers om op de ijsbaan te zijn.

-Volg de instructies die ophangen of die mondeling gegeven worden door medewerkers van de ijsclub op.

-De toegang via het hek direct naar de ijsbaan wordt je gewezen tenzij je (nog) geen lid bent, dan wordt je naar  binnen verwezen waar je op ruime afstand van anderen een inschrijfformulier kunt invullen. Na het invullen kun je langs het loket de ijsbaan op. Binnen is dan ook éénrichtingsverkeer en het dragen van een mondkapje is verplicht.

-Schaatsen worden buiten ondergebonden; er staan stoelen/banken op juiste afstand van elkaar.

-Handig is om een grote afsluitbare tas met je naam erop mee te nemen. Geld of andere waardevolle spullen kun je beter thuislaten.

-De kantine is gesloten, de toiletten zijn wel bereikbaar. Na toiletbezoek handen desinfecteren.

-Zelf meegebrachte etenswaren is prima; denk je aan het meenemen van het afval? Bedankt!

-Ben je 18 jaar of ouder; schaats individueel.

-Houdt de bekende overheids-coronaregels zoals 1,5 meter afstand in acht.

Voor vragen: secretariaat: 06-81354164 of 06-55214437

We hopen met elkaar een fijne ‘ijstijd’ te hebben!

Het bestuur van de Hardinxveld-Giessendamse IJsclub.

*het maximum aantal van 375 mensen op de baan berekenen we als volgt:

Voor de jeugdige leeftijd van ijsclubleden (tussen de 60 en 70% is onder de 18 jaar) rekenen we met de voorgeschreven 20 m2 oppervlakte ijsvloer uit de KNSB richtlijnen.

Voor de volwassenen rekenen we met de voorgeschreven 35 m2 oppervlakte ijsvloer uit de KNSB richtlijnen.